Monday, June 27, 2011

840000 Madu Maduka bee Treasures


    Mengapa Madu Manuka
    Madu manuka adalah madu yang paling banyak dikaji di dunia. Ini disebabkan kajian yang meluas dilakukan oleh Dr. Peter Molan dari Universiti of Walkato, New Zealand.
  • Madu manuka telah terkenal sebagai standard untuk perbandingan semua madu. Ia telah diterima di peringkat antarabangsa sebagai titik rujukan untuk madu.Ia mempunyai aktiviti antibakteria yang lebih tinggi dibandingkan dengan madu-madu biasa. Madu yang dibuat daripada nektar bunga Manuka mempunyai ciri-ciri khusus.

  • Mengapa Madu Manuka dari New Zealand?
  • Satu-satunya madu yang dihasilkan di dunia dengan sijil ISO9002 (diiktiraf kerana standard kualiti yang tinggi dalam proses pengeluarannya).
  • Pengeluar madu Manuka telah memenangi anugerah di peringkat dunia di Kongres
  • Apimondia kerana kualiti madu manukanya yang terbaik.
  • New Zealand adalah satu-satunya negara dalam dunia yang tidak mengguna racun
  • serangga sepenuhnya.

  • Mengapa pilih madu yang lebih berupa krim?
  • Madu berupa krim mempunyai kandungan lembapan yang lebih rendah (12–18%) jika
  • dibandingkan dengan madu cecair (18-26%). Dipekatkan untuk nilainya. Madu berkrim adalah berwarna krim gelap hingga coklat gelap – mempunyai lebih ciri antioksidan dibandingkan dengan madu yang berwarna terang.
  • Madu Manuka semula jadi yang 100% tulen adalah pekat dan berkrim serta dihargai kerana rasanya yang tersendiri dengan ciri-ciri antibakteria yang lebih tinggi.
  • Madu berkrim mempunyai kandungan lembapan yang kurang (12 hingga 18%) berbanding dengan madu cair (18 hingga 26%), memberikan nilai lebih baik kerana ia pekat.
  • Madu Manuka ialah madu bungaan tunggal yang amat dikenali dan diambil daripada pokok renek manuka (pokok ti) yang tumbuh di New Zealand.
  • Warnanya ialah daripada krim gelap hingga ke perang gelap dan mempunyai aroma yang tersendiri.
  • Ia dikenali kerana aktiviti antibakteria yang lebih tinggi daripada biasa dan sering diguna sebagai ubat di rumah.
  • Madu Manuka ialah makanan tenaga yang bagus dan rendah kalori serta kaya enzim, vitamin dan mineral semula jadi.
  • Pemanis semula jadi untuk minuman dan makanan yang mencergaskan.
  • Sapu pada roti bakar, wafel, penkek atau dengan bijirin untuk sarapan. 
  • 500 g. 
  • RM 78.00

No comments:

There was an error in this gadget

Blog Archive

Sekalung Penghargaan