Monday, December 26, 2011

Tikus Kelaparan

Salam pagi,
Tikus lapar, sebarang benda yang menguit seperti ada nyawa, pasti dibahamnya. Ingat, lelaki lelakiyang berada di rumah atau di tempat awam...jika pakai kain gombang, pastikan yang kecil tu ditutup rapi...kalau tak , jadi makan tikius nanti...Jangan dipamerkan sesuka hati...


Berita sebegini bukan sekali kita dengar, tetapi dah acap kali keluar..Yang pasti, aku memang benci sangat sangat binatang yang bernama mak menti ni...




Seorang pesakit radang paru-paru atau pneumonia dipercayai mengalami pendarahan teruk sehingga maut akibat alat kelamin lelakinya putus digigit tikus di sebuah hospital kerajaan di Kolkata, di India, demikian menurut laporan sebuah media tempatan.
    
Kejadian menakutkan itu berlaku di Hospital SSKM semalam ke atas Arun Sandhukh, 53, semasa dia menerima rawatan kerana penyakitnya itu, kata akhbar Asian Age.
    
Pihak berkuasa hospital berkenaan mengakui banyak tikus berkeliaran dalam wad namun enggan mengulas lebih lanjut mengenai kejadian tersebut.
    
"Tidak seorangpun jururawat berada bersama pesakit yang mengerang kesakitan. Alat kemaluan lelakinya putus digigit tikus," kata seorang saudara kepada lelaki malang itu yang hanya dikenali sebagai Bishwanath kepada pemberita.
    
Ahli keluarga mangsa yang datang melawat menemui Arun mati berlumuran darah, kata laporan itu.
    
Kejadian malang di hospital yang tidak cukup kelengkapan dan sesak dengan pesakit di Kolkata, ibu negeri Bengala Barat itu telah menarik tumpuan media beberapa minggu kebelakangan ini.


Berita sumber disini.

1 comment:

kay masingan said...

geli pula baca. tikus kat India memang bahaya sebab besar saiznya.

There was an error in this gadget

Sekalung Penghargaan